Waarom zijn groene smoothies gezond?

Is het je wel eens opgevallen dat veel smoothies eigenlijk heel kleurig zijn. Je ziet ze vooral in het roze/rood, geel/oranje en zelfs paars. Deze smoothies krijgen de kleur van de groente of het fruit dat je er in verwerkt. En dan met name door het fruit dat je gebruikt. Fruit bevat niet alleen vitamines, maar is ook vaak zoet. En dat we (fruit)suiker lekker vinden is geen verrassing.

Vergeet de groene groentes niet!

Maar hoe zit het dan met groene smoothies. Want je ziet minder vaak groene smoothies dan gekleurde smoothies. Terwijl deze misschien wel nog gezonder zijn dan de andere kleuren. Want in groene smoothies wordt geregeld gebruik gemaakt van groene groentes. En we weten allemaal dat juist de groene groentes super gezond zijn. Ze zitten bomvol vitamines, mineralen en antioxidanten. Maar het idee van groentes in je smoothie is minder aanlokkelijk voor de meeste mensen. Je ziet het meer bij health goeroes. Vind je een groente smoothie te ver gaan, dan hebben wij een aantal tips die de groene smoothie een stuk lekkerder maken:

  • Gebruik verse spinazie, niet alleen super gezond maar met een handje vol krijg je al veel gezonde vitamines binnen zonder dat de smaak overheerst.
  • Vul je groene groentes aan met een halve (rijpe) banaan. De banaan zorgt niet alleen voor wat stevigheid in je smoothie. De zoete smaak van de rijpe banaan zorgt er voor dat de smaak van de groentes minder overheersend zijn.
  • Begin met kleine hoeveelheden en groene groentes die een neutralere smaak hebben. Start daarom niet met een broccoli of andijvie smoothie.
  • Vervang je groene groente door Green Magma

Is er een alternatief voor groene groentes in je smoothie?

Heb je groene groentes geprobeerd in je smoothie, maar vond je dat toch geen succes? En wil je wel graag voldoende vitamines, mineralen en antioxidanten binnen krijgen? Probeer dan eens Green Magma gerstegrassap extract. Deze zit boordevol vitamines, mineralen, antioxidanten, enzymen en chlorofyl. Een sachet Green Magma in je smoothie geeft dezelfde groene kracht, zonder de overheersende smaak van broccoli of andere groentes.