Aminozuren, enzymen en antioxidanten

Green Magma bevat veel voedingsstoffen, waaronder aminozuren, enzymen en antioxidanten Maar wat doen die aminozuren, enzymen en antioxidanten en wat doen ze in Green Magma?

Aminozuren

Aminozuren zijn vooral bekend als bouwsteen voor eiwitten en komen in de natuur voor. Een aantal aminozuren zijn essentieel, dat betekent dat het lichaam deze niet zelf kan aanmaken, maar het moet halen uit voeding. Het lichaam heeft enzymen nodig om de aminozuren in kleinere stukjes te ‘knippen’, zodat ze door de darmen het bloed in kunnen gaan. Gerstegras sap bevat naast enzymen maar liefst 18 aminozuren waaronder de essentiële aminozuren.

Enzymen

Enzymen heeft het lichaam nodig om bepaalde processen uit te voeren, zoals voedsel verwerken, opnemen en uiteindelijk omzetten in energie, om de ademhaling te reguleren en om afvalstoffen uit het lichaam te krijgen. Maar ook bijvoorbeeld om de aminozuren te kunnen verwerken. Enzymen zijn erg gevoelig en het is moeilijk om deze te behouden in gerstegras sap poeder. Door het unieke productieproces dat Hagiwara heeft ontwikkeld, is het wel gelukt om deze gevoelige enzymen te behouden.

Flavonoïden (bevat antioxidanten)

Dit betreft een groep van plantaardige stoffen die met name bekend zijn geworden om de grote verscheidenheid aan krachtige antioxidanten die ze bevatten. Ze werken synergetisch met andere antioxidanten, zoals vitamine C. Dit betekent dat ze elkaars werking versterken. Zo bevat het sap van het jonge gerstegras een flavonoïd genaamd 2”-0-GIV en werkt nog krachtiger dan vitamine E. Recent onderzoek heeft nog 2 andere krachtige antioxidanten aangetoond: Saponarin en Lutonarin.

Carotenoïden (bevat antioxidanten)

Valt onder de groep antioxidanten die in vet oplosbaar zijn. Ze geven kleur aan diverse groenten en fruit. De meest herkenbare is de oranje kleur van wortels. Bètacaroteen is een bekende carotenoïde. Het is een natuurlijke bron van provitamine A, een belangrijke vitamine voor de conditie van huid en ogen.

Superoxide Dismutase (bevat antioxidanten)

Superoxide Dismutase (SOD) is een enzym dat een bekende antioxidant is. Het ruimt zuurstofradicalen op, met andere woorden: elke cel die aan zuurstof wordt blootgesteld en vrije radicalen laat vrijkomen, dan treedt SOD snel in actie.

Chlorofyl (217 mg)

Eén van de opvallende bestanddelen van Green Magma is chlorofyl. Deze stof, die planten hun groene kleur geeft, is in de Verenigde Staten een ware rage. Het staat erom bekend dat het een zuiverende werking heeft, waardoor het een gunstige invloed heeft op de spijsvertering, de bloedsomloop, het energie niveau, de weerstand en het herstellende vermogen van de huid. Kortom, het houdt je fris, energiek en jong.