Oorsprong gerstegras

dr-hagiwara-greenmagmaGerstegras is ontdekt door Y. Hagiwara, de eigenaar van een Japans farmaceutisch bedrijf. Hij was zelf namelijk ernstig ziek en niemand kon hem een oplossing bieden. Daarom ging hij in de natuur op zoek naar voedsel dat de genezende eigenschappen van zijn lichaam kon stimuleren.

In zijn zoektocht heeft hij meer dan 150 planten onderzocht. Uiteindelijk ontdekte hij dat de ‘groene sappen’ van jong gerstegras verreweg de rijkste bron vormen van voedingsstoffen.

Het bevat hoge concentraties mineralen, enzymen en vitaminen die bovendien in de goede verhouding tot elkaar aanwezig zijn. Deze zijn essentieel voor een goede gezondheid en bevorderen de afvoer van ongezonde, verontreinigende stoffen uit het lichaam.

Echter, gras kan niet verteerd worden door mensen, dus gerstegras ook niet. Dat komt o.a. door de vezels die erin zitten. Het sap moest dus uit de bladeren van het gerstegras gehaald worden zodat het geen vezels bevat. Maar met een sapcentrifuge worden de kostbare voedingsstoffen niet geheel vrijgemaakt. Bovendien kwam hij erachter dat de voedingsstoffen in het sap zeer snel (binnen een paar uur) bedorven (vernietigd) waren. Daarom ging hij op zoek naar een methode om de sappen te kunnen conserveren.

Meer lezen over het productieproces van Green Magma.