Vitamines

Green Magma bevat veel voedingsstoffen, waaronder vitaminen. Maar wat doen die vitamines in Green Magma? De hoeveelheden per 100g vind je achter de naam van de inhoudsstof.

Vitamine C (150 mg)

Vitamine C is de meest bekende vitamine en van oudsher bekend om de weerstandverhogende eigenschappen. Daarnaast zorgt het voor gezonde botten, huid en tanden. Ook is vitamine C een antioxidant, een beschermer tegen vrije radicalen die een rol spelen in verouderingsprocessen.

Vitamine B groep

Lang werd gedacht dat vitamine B één vitamine was, maar later bleek dat het een complex vormt van meerdere soorten. In het gerstegras sap komt van nature de vitaminen B1, B2, B3, B6, B11 en B12 voor. Iedere B-vitamine heeft haar eigen kenmerken. De groep B-vitaminen staat met name erom bekend dat het energie geeft en een positieve invloed heeft op geestelijke spanningen, de werking van de hersenen en het concentratievermogen.

Vitamine E

Vitamine E valt onder de groep antioxidanten. Het beschermt tegen vrije radicalen die van invloed zijn op het verouderingsproces. Ook een belangrijke eigenschap van vitamine E is dat het bijdraagt aan de het in stand houden van o.a. spierweefsels, voor sporters extra belangrijk. Daarnaast speelt vitamine E een rol bij een goede weerstand en aanmaak van rode bloedcellen.
Bijzonder aan deze vitamine is dat het ervoor zorgt dat andere vitamines beter werken. Bijvoorbeeld met vitamine C: door vitamine E kan vitamine C door het lichaam worden hergebruikt, waardoor het rendement van vitamine C hoger wordt.

Vitamine A (6767 mcg)

Vitamine A is het meest bekend vanwege de positieve invloed op de huid en ogen. In plantaardige producten komt het van nature voor als bètacaroteen, ook wel provitamine A genoemd. Naast de positieve invloed op de huid en ogen is het ook goed voor de groei (voor kinderen) en de weerstand.

Vitamine K (583 mcg)

Vitamine K is misschien de minst bekende vitamine, maar zeker niet onbelangrijk. In de media wordt steeds meer geschreven over deze bijzondere vitamine.
De vitamine K die wordt gevonden in groene groenten valt onder de groep vitamine K1. Deze vitamine staat erom bekend dat het een rol speelt in de bloedstolling, maar ook om botten sterk te houden en bloedvaten gezond te houden. Dit laatste komt doordat juist vitamine K ervoor zorgt dat calcium op de juiste plaats in het lichaam komt, namelijk in de botten en niet in de bloedvaten (denk aan aderverkalking).

Foliumzuur (483 mcg)

Foliumzuur is wellicht het meest bekend als advies vitamine voor vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn. Het vermindert namelijk de kans op een open ruggetje van de baby.
Niet alleen voor vrouwen is het om die reden een belangrijke vitamine, want het draagt namelijk ook bij aan het immuunsysteem, het goed functioneren van het zenuwstelsel, vorming van rode bloedcellen en DNA en daarnaast verlaagt foliumzuur het homocysteïnegehalte van het bloed. Een hoog homocysteïnegehalte wordt in verband gebracht met een grotere kans op hart- en vaatziekten.